Logo
Levering aan: NL

Inloggen
Status bestelling

Kettingtandblad bouten

Schroefbouten en moeren voor crank en kettingblad

Kettingbladschroeven zijn klein, maar de keuze is zeer ruim! Bunte Kettenblattschrauben kaufen bei HIBIKEEr zijn veel verschillende soorten schroeven en schroefbouten in omloop. Je hebt er de extra korte kettingbladschroeven voor de singlespeedfietsen en. afgezien van lang of kort, zijn ze ook veelkleurig geanodiseerd verkrijgbaar. Wil je een bepaald kleurpatroon op je fiets, dan kun je hiermee accenten aanbrengen!
Er zijn schroevensets beschikbaar, waarbij schroefbouten en moeren in de gewenste aantallen aanwezig zijn. Ook kun je ze los kopen of in sets van vijf stuks. Merken als Shimano, Campagnolo, Tune, Carbocage, e.thirteen, NC-17 en Truvativ, bieden het nodige.

Het losmaken van kettingbladschroeven

Ze kunnen goed vastzitten. Maar met een speciale kettingbladschroefsleutel moet het goed lukken. De sleutel verhindert het meedraaien van de schroefbout. In ons assortiment vindt je dan ook een kettingbladschroefsleutel van Park Tool.

Borgen tegen losdraaien

Sommige schroefbouten bieden vanzelf borging tegen losdraaien. Zo niet, dan zul je moeten nadenken of je een schroefborgmiddel zal gebruiken. De meningen hierover verschillen. In principe zorgen twee druppels schroefborgmiddel op de schroefdraad ervoor, dat de bout niet van de moer losdraait. Daarna een beetje montagevet aanbrengen op de buitenkant.
Let er op dat SRAM sinds enige tijd de standaard M8,5 en Shimano bij de nieuwe XTR M7 heeft ingevoerd! Voor het overige is het grootste deel van de schroefbouten van maat M8. Als je de kettingbladen voor van 3-speed naar 2-speed wijzigt, heb je in de regel schroefbouten van 5 mm nodig in plaats van 8 mm. Voor het kleine blad gebruik je liever langere schroefbouten.

En als je op de stijl let: als je nieuwe schroefbouten over een opschrift beschikken, let er dan op dat die alle op dezelfde manier zijn uitgelijnd. .

Naast de schroefbouten en moeren voor de kettingbladen, tref je hier ook aan crankschroeven of crankbevestigingsschroeven. Bijvoorbeeld die van Shimano en FSA. Ontdek ons gunstig geprijsde aanbod!

 
AJAX Loader Icon