Logo
Levering aan: NL

Inloggen
Status bestelling

Kleding

Ruime keus tussen merken fietskleding

Voordat je op de fiets stapt denk je na over wat je zal aantrekken. Fietskleding of 'bikewear' op z'n Engels, moet er niet alleen goed uitzien maar moet ook zijn aangepast aan de omstandigheden. Kleding van topkwaliteit. zoals die van Gore Bike Wear, Assos, Specialized is niet alleen 'ademend' of ventilerend, wind- of waterdicht. Door hightech-stoffen toe te passen, is de kleding zodanig verbeterd, dat men zich dat enkele tientallen jaren geleden niet kon voorstellen.
Tegenwoordig verlangt iedere sportieve rijder dat zijn tricot, broek, regenjack een ideale pasvorm heeft en goed zit. Fietskleding lijkt op het eerste gezicht niet goedkoop, maar koop je hoogwaardige en functionele kleding, dan kom je er snel achter dat de prijs van de topmerken de investering rechtvaardigt.
Beispiel einer Fahrradjacke aus dem Hibike Onlineshop. Wie coole Bikewear online zoekt, kleding met een vlot design, goed draagcomfort en van de juiste kwaliteit, kan in onze shop onder merken als Qloom, Zimtstern of ION kijken. De kleding ziet er niet alleen goed uit, maar verenigt functionaliteit met coole extra's als geïntegreerde brilreiniger of bergvak voor je mobiel en nog meer. De kleding hoeft niet gelijk duur te zijn. De keuze in onze shop is zo ruim dat er koopjes zijn te verkrijgen. Ook bij Sales-acties en bij collectiewisselingen kun je je slag slaan!

Je eerste fietsuitrusting - Dit heb je nodig

Wanneer je kijkt naar het aanbod van fietskleding, duizelt het je binnen de kortste keren. Tot de basisuitrusting van een sportieve fietser behoort het volgende:

Naar gelang weer en seizoen pas je de kledingsoort en het aantal lagen van de kleding aan. Dus voorjaars-en herfstkleding, zomer- of winterkleding.

Het Veiligheidsaspect mag niet ontbreken. Denk maar aan de fietshelm. Bij sportief of snel rijden is de helm belangrijk. Beschermende kleding en beschermers worden belangrijk als je door de bossen, ruw terrein of door heuvels en bergen rijdt.

Uitgebreide Blog-artikelen over functionele kleding

Onze tip: Twee artikelen op onze Blog kunnen voor jou interessant zijn. Ze zijn in het Duits, maar met een beetje taalgevoel begrijp je essentie best! Met de aanschaf van goede kleding bereik je dat je er lang plezier van hebt. Met het onderhoud en schoonhouden van kleding kun je je wel eens vergissen. Sylvia legt uit in onze HIBIKE-blog waar je op moet letten bij het wassen van fietskleding.
Over dit onderwerp vindt je informatie in onze 
Hibike Blog En hoe je het beste kunt aankleden bij een rit in de vrieskou, vertelt Laura het nodige in de Blog-bijdrage. Hier speelt het principe van aantallen kledinglagen een rol.

Verstandige aanvullingen op je basis-uitrusting

Naast je fietskleding en het juiste ondergoed, moet je ook denken aan de fietsschoenen, handschoenen, mutsen, brillen of caps. Als je de bril neemt als voorbeeld: deze beschermt niet alleen tegen zonne- en UV-straling, maar beschermt ook tegen stof en insecten. Leuke aanvullingen zijn ook arm-, been- of kniewarmers, helmmutsen en dergelijke.

 
AJAX Loader Icon