Logo
Levering aan: NL

Inloggen
Status bestelling

Pearl Izumi Merk shop

Over het merk Pearl Izumi

Pearl Izumi maakt sportkleding op het gebied van atletiek, triathlon en fietsen. Het zwaartepunt ligt bij fietskleding. Tricots, broeken, vesten, ondergoed, sokken, noem maar op. Pearl Izumi valt op door moderne en functionele kleding.
Het bedrijf schrijft zelf in 2010, dat: "wij willen kleding en schoeisel fabriceren van topkwaliteit. Wij bestaan nu meer dan 60 jaar en zijn er trots op de beste collectie kleding en schoenen ooit, op de markt te kunnen brengen. Een collectie gemaakt, beproefd en verbeterd door nauw op het bedrijf betrokken medewerkers".
In 1950 begon een Japanse vader voor zijn zoon, een getalenteerd wielrenner, de door hem gebruikte fietskleding te verbeteren. Zo begon de onderneming. In die tijd was slecht zittende kleding van katoen en wol de standaard. Pearl Izumi daarentegen, begon nieuwe stoffen te gebruiken en betere kleding te ontwerpen met anatomische pasvorm en vochtregulerend. Het bedrijf richtte zich op de behoeften van de atleten, niet op de status quo van de toen geaccepteerde stoffen. Dat doet Pearl Izumi nog steeds.
De hoofdvestiging van het bedrijf is inmiddels gevestigd in Louisville, Colorado, USA. Pearl Izumi heeft een nevenvestiging in Kirchzarten in het Zwartewoud, en ook een zusterbedrijf in Japan.

Over de Pearl Izumi merkwinkel

In de Pearl Izumi merkshop van HIBIKE vind je in totaal 123 verschillende producten met wereldwijde verzending: Jacks, Fietsbroeken kort, Fietsshirt korte mouwen, Fietsbroeken lang, Handschoenen lange vingers en nog meer.
 
AJAX Loader Icon