Logo
Levering aan: NL

Inloggen
Status bestelling

Bontrager Merk shop

Bontrager bike wear - your bike equipment brand by Trek

Over het merk Bontrager

Het begon allemaal in 1979 in een garage in Santa Cruz, Californië. Tegenwoordig biedt Bontrager een uitgebreid assortiment aan van onderdelen voor racefietsen en mountainbikes. Men gaat uit van de filosofie dat het 'stabiel en licht' moet zijn. Wielen van Bontrager hielpen Lance Armstrong en Alberto Contador aan Tour de France-titels. Ook is Bontrager bekend om zijn Tubeless Ready-techniek. De componenten van Bontrager tijn niet meer uit de wielersport weg te denken. Van stuurpen, stuur, velgen of een fleshouder, het assortiment van Bontrager is zeer uitgebreid. Behalve onderdelen, levert het bedrijf ook kleding en helmen en toebehoren.
Tot in de jaren tachtig verzamelde Keith Bontrager frames en onderdelen die het in de praktijk hadden begeven en analyseerde deze op de oorzaken ervan. Vervolgens vatte hij het idee op om het beter te doen. In 1979 maakte hij z'n eerste raceframe en in 1980 z'n eerste mountainbike. In de garage van zijn schoonouders begon hij met de vervaardiging van frames. In 1984 kwam hij met een lichtgewicht-velg. In 1993 ontwierp Bontrager Cycles een assortiment aan lichte fiets-onderdelen, zoals stuurpennen, sturen, zadelsteunen, bar-ends en zadels. In 1994 volgde de opname in de „Mountain Bike Hall of Fame“. Een jaar later werd het bedrijf onderdeel van Trek Bicycles. Keith Bontrager houdt zich nog bezig met het ontwerpen en testen van nieuwe onderdelen.

Over de Bontrager merkwinkel

In de Bontrager merkshop van HIBIKE vind je in totaal 215 verschillende producten met wereldwijde verzending: Zadels, Wielen race/stadfiets draadbanden, Handvatten, Stuur, Wielen voor schijfremmen 29 inch en nog meer.
 
AJAX Loader Icon