Wereldwijd verzending, goedkope prijzen
25 jaar
1.000m² winkel in Kronberg (D)
Nav
Nav
 
Logo
Cart
Lieferung nach: NL

FAQ
Uitloggen
Mijn bestelling
Our online shop is open ✅ delivery info >

Gore

Gore

Als firmanaam bekend voor alle stoffen die waterdicht, winddicht en ademend zijn. De naam is ontleend aan de uitvinder ervan, W.L. Gore. De bekendste Goreproducten zijn:

Activent: Activent is een zeer ademend, microporeus Gore-membraan (MVTR 21000) en gemaakt van poly-urethaan en uitgerekt poly-tetrafluorethyleen. Door het uitrekken van het membraan verkrijgt men een grotere poriëndiameter en een dunner materiaal dan bij Gore-Tex. Toch blijft het membraan winddicht. Activent werd ontwikkeld voor deelnemers aan sporten waarbij je veel zweet, zoals joggen, fietsen en ski-langlaufen. Als kleding voor de motorsport komt het jammer genoeg nog niet voor.

Dryloft: Dryloft lijkt op Activent. Dryloft wordt speciaal vervaardigd voor gebruik in slaapzakken en in kleding voor bergbeklimmers.

Gore-Tex (GTX): De bekendste ademende en waterdichte stof is een folie van Teflon, (poly-tetrafluorethyleen, PTFE) die op een zgn. dragermateriaal wordt aangebracht. Gore-Tex dankt zijn ademende eigenschappen aan de microporiën van Tevlon. De grootte van een tevlonporie is 700 keer zo groot als dat van een waterdampmolecuul en 20.000 maal zo klein als een waterdruppel. De waterdichtheid van Gore-Tex is op zijn best '80 meter waterkolom' Het wordt twee- of drielaags gelamineerd aangebracht of als zgn. Z-Liner in ander materiaal verwerkt.

Windstopper-GTX: Windstopper is het algemene begrip voor winddichte stoffen gemaakt van een verbinding van het Gore-membraan en fleece. Bij kleding wordt het veel toegepast in handschoenen en hoofdbanden e.d.

 
AJAX Loader Icon