Wereldwijd verzending, goedkope prijzen
25 jaar
1.000m² winkel in Kronberg (D)
Nav
Nav
 
Logo
Cart
Lieferung nach: NL

FAQ
Uitloggen
Mijn bestelling

Versnellings- en remhendels

Over Versnellings- en remhendels

MTB Trigger, versnellingshendel voor je mountainbike

Het versnellingshendel behoort tot het versnellingssysteem. Je geeft daarmee de derailleur opdracht om op een andere tandwielcombinatie over te schakelen. Een versnellingshendel moet nauwkeurig zijn en makkelijk te bedienen. Fabrikanten als Shimano of SRAM letten op details als ergonomische greep, licht van gewicht en strak uiterlijk op het stuur.

Wat bij Shimano vernellingshendel heet, is bij Shifter een draaiversnelling (ook Gripshift genoemd)en bij SRAM de Trigger. MTB-hendels zijn verkrijgbaar met en zonder versnellingsaanduiding en door de producenten afgestemd op de verschillende soorten versnellingen. Je moet dus opletten dat het versnellingssysteem bij het juiste hendel past!

  • Bij Shimano kan je eenvoudig zeggen dat alle 11-speed hendel passen bij alle 11-speed MTB-versnellingen. Of de 9-speed Shimano-hendel bij alle 9-speed Shimano-versnellingen.
  • Bij SRAM moet je nauwkeuriger te werk gaan. Je kunt je gauw vergissen.

Enige versnellingshendels zijn als set (paar)verkrijgbaar, andere apart voor links of rechtsmontage. Beispiel eines MTB Schalthebels von SRAM, hier der XX1 TriggerWie fan is van één kettingwiel voor, kan dan ook aan het stuur gewicht besparen en afzien van een hendel links. Hier vindt je de passende hendel voor je mountainbike. Wanneer je niet zeker bent van jezelf, kun je ons altijd bellen.

Versnellings- en remhendels

In het Versnellings- en remhendels winkel vindt je laag geprijsde producten met wereldwijde verzending, in totaal 96 verschillende Versnellings- en remhendels van
  • Cinq
  • Rohloff
  • Shimano
  • SRAM
  • SunRace
 
AJAX Loader Icon