Wereldwijd verzending, goedkope prijzen
Meer dan 20 jaar online
Meer dan 100.000 artikelen
1.000m² winkel in Kronberg (D)
Winkelwagen
Producten: 171
Waarde: 36.417,97 €
 
Verzenden naar: NL

Boncode:

Remmen en accessoires

Kies een categorie in het menu fietsremmen:


Disc brakes, velgremmen en meer

Ben je op zoek naar een rem voor een MTB of voor een racefiets? Dan ben je bij ons aan het goede adres! Hier vind je een kort overzicht van de verschillende remtypen die je bij ons kunt verkrijgen:

schijfremmen (disc brakes)

Schijfremmen, ook disc brakes genoemd, zijn hèt remsysteem voor mountainbikes. Naast de populaire hydraulische schijfremmen zijn er ook mechanische uitvoeringen. Maar wat zijn eigenlijk de voordelen van een schijfrem voor de MTB? Licht in gewicht, enorme remkracht en goede afstelmogelijkheid! Wel is het belangrijk om voor de juiste schijfdiameter te kiezen. De keuze voor een bepaalde diameter, hangt o.a. af van het gewicht van de berijder en het gebruiksdoel. Als je voor een te kleine schijf kiest, loop je het risico dat de schijf snel te heet wordt en de performance sterk afneemt. De montage en het afstellen van disc-brakes is niet ingewikkeld. De meeste remcylinders worden makkelijk door middel van post-mount adapters gemonteerd. Tegenwoordig zie je vaak ook schijfremmen aan racefietsen. Dit is een kleine revolutie, omdat tot nu toe eigenlijk alleen maar velgremmen voor racefietsen, ofwel bowdenkabelremmen, verkrijgbaar waren voor racefietsen. Met name bij crossfietsen worden schijfremmen steeds populairder, omdat ze gewoonweg meer remkracht bieden en betrouwbaarder zijn op cross-touren.

Cantilevers, V-brakes & hydraulische velgremmen

Velgrem. Een breed assortiment aan velgremmen of schijfremmen in de shop van hibike.de De trend is duidelijk wat betreft velgremmen voor de MTB: Cantilever-remmen (canti's) en V-brakes worden stuk voor stuk afgelost door de moderne schijfremmen. Velgremmen zijn echter nog steeds geschikt voor de mountainbike of toerfiets als de ritten niet al te ruig en avontuurlijk worden. Bovendien is het aanschaffen van deze remmen goedkoper dan een set nieuwe disc-brakes. Als we het hebben over deze vanouds beproefde ("brv", "MTB velgremmen"); ?>, moet onderscheid worden gemaakt tussen canti's en V-brakes. Canti's ziet men tegenwoordig vooral op crossfietsen omdat deze compatibel zijn met racefiets-remgrepen. Echter, de meer populaire V-brakes bieden een betere rem-performance en zijn daarom met name te vinden op MTB’s en toerfietsen. Daarnaast bestaat er nog de groep van hydraulische velgremmen, beschikbaar voor zowel mountainbikes als racefietsen. Ze worden door veel bikers gewaardeerd vanwege hun fijn te doseren remkracht en hun goede prestatie bij slecht en nat weer.

Meer gedetailleerde informatie kun je in de desbetreffende categorieën vinden. Het maakt niet uit of je zoekt naar een racefiets- of MTB-rem. Hier, bij ons in de online shop, vindt je een rem die perfect bij jou en je fiets past, uiteraard voor voordelige prijzen.

 
 
 
AJAX Loader Icon